Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Το κλουβί με τις τρελές

Ενώ η οικονομική πολιτική της χώρας άρχισε να «βαίνει» καλώς κατά κάποιους οικονομολόγους ενώ για κάποιους άλλους η πτώχευση είναι αναπόφευκτη κάτι το συνταρακτικό ήρθε να ταράξει τα κατά τα άλλα ανήσυχα-καλά λέμε τώρα-νερά της ελληνικής φαμίλιας.
Γνωστός τηλεοπτικός σταθμός αποφάσισε να παρουσιάσει τους σύγχρονους και αναμφίβολα πολυσύνθετους προβληματισμούς των Ελληνίδων καθώς και να αναδείξει τον μοντέρνο τρόπο ζωής που ακολουθεί κάθε αντιπροσωπευτική Ελληνίδα αναμφίβολα ,αλλά και να δημιουργήσει και πρότυπα για τη νέα γενιά, γιατί άλλωστε το δεύτερο όνομα της τηλεόρασης είναι παιδαγωγός-αχ βρε Αριστοφάνη…
Φαντάζομαι πως η άποψη κάποιου αδαή ατόμου που θα έβλεπε-ελπίζω κατά λάθος- ένα επεισόδιο της χολιγουντιανού επιπέδου σειράς ντοκιμαντέρ θα ήταν η ακόλουθη:
«Μα καλά μας κοροιδεύουν στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση,ούτε κρίση έχουμε ούτε τίποτα, έχουμε την πιο τέλεια ζωή στον κόσμο. Το πρόβλημά μας είναι η εξωτερική πολιτική...Οι υπόλοιπες χώρες φθονούν τον πλούτο μας και απλά θέλουν να μας κάνουν υποχείριο τους»
Φυσικά είναι γεγονός ότι η μέση Ελληνίδα νοικοκυρά, η κυρα-Κούλα ας πούμε ένα τρίμηνο κάτω από τον καυτό ήλιο της Μυκόνου τον περνάει, καλά δε τα βράδια κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι «κωλοχτυπιέται» στο Super Paradise, μη χαλάσει και την εικόνα της, διότι που βαδίζομεν χωρίς ένα κούτελο με ταμπέλα σε αυτή τη χώρα? Επιπλέον ένα ακόμη από τα αντιπροσωπευτικά δείγματα που προβάλλει αυτό το τερατούργημα της τέχνης είναι το σπίτι της τυπικής ελληνικής οικογένειας, αλλά και ο πλαστικός χειρουργός που κάθε βδομάδα επισκέπτεται μια μέση Ελληνίδα, διότι «όλα τα έχει η Μαριωρί, ο φερεντζές της έλειπε».
Όσο για τον ελεύθερο χρόνο ούτε λόγος. «Παρατάω τη δουλειά, βάζω μια κιλότα στη τσάντα και φεύγω». Και ύστερα απορούμε που βλέπουμε καθημερινά κρούσματα βίας και εγκληματικότητας. Όταν ο Α ανοίξει την τηλεόρασή του και δει για πέντε λεπτά μέσα από αυτό το reality αν θέλετε, τον πλούτο αλλά και την μεγαλομανεία αυτών των ανθρώπων είναι λογικό να αρχίζει να σκέφτεται πως θα κάνει καλύτερη τη ζωή του και πως θα ανοίγει το ψυγείο του και δεν θα το βλέπει πια άδειο αλλά και να είναι σε θέση να συντηρήσει τον εαυτό του αλλά και την οικογένεια του χωρίς να πρέπει να ζητιανέψει.
Όσο για το ζήτημα πολυγλωσσίας και το σε ποιο ιδιωτικό πρέπει να σταλθούν τα παιδιά για να είναι καλύτερα και η νοοτροπία ότι «ok προφανώς οι σπουδές είναι καλύτερες στο εξωτερικό αλλά άντε να ξέρετε και ελληνικά» απλά ψεύτικη και δήθεν.
Το κλουβί με τις τρελές, η Σάρα, η Μάρα άντε και το κακό συναπάντημα…

Υ.Γ Χαιρετίσματα στα πουλιά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου