Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Στιγμές...φεύγουν και χάνονται

Η ζωή μας απαρτίζεται από στιγμές. Στιγμές μεμονωμένες, μοναδικές και απόλυτα καταλυτικές για τη συνέχεια μας στο χρόνο. Όσο καθοριστικές όμως κι αν είναι, υπάρχουν φορές που δεν υπάρχει περιθώριο επιλογής παρά μόνο ένα μονοπάτι που οδηγεί στο άγνωστο. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα στη ζωή μας αν δεν είχε γίνει μια ασήμαντη, ίσως, για'μας τότε χειρονομία ή συνάντηση ή έστω αν δεν είχε ειπωθεί κάποια λέξη! Όλα είναι ρευστά και χωρίς τη δυνατότητα επιστροφής σε κάποια στιγμή του παρελθόντος και τη μεταβολή της.
Ένα σύνολο διαφόρων στιγμών είναι υπεύθυνο και για την προσωπικότητα μας αλλά και για την ιστορία που θα γράψουμε σε αυτό τον κόσμο.
Όλο αυτό είναι δυσνόητο για τους περισσότερους από εμάς. Η κάθε στιγμή φαντάζει κάτι το απλοϊκό και ασήμαντο και έτσι δεν της δίνουν την απαιτούμενη προσοχή, αλλά αντιθέτως την προσπερνούν μη αρκούμενοι στο παρόν και κάνοντας διαρκώς σχέδια για το μέλλον. Έτσι σπαταλάται η ζωή του ανθρώπου...... Στηριζόμενη σε όνειρα και όχι στη ζώσα πραγματικότητα. Και έρχεται ΠΑΝΤΑ αυτή η στιγμή.... Η στιγμή που δε θέλεις να τελειώσει ... αλλά δεν είναι παρά μόνο μια στιγμή και τότε συνειδητοποιείς τη σπουδαιότητα του <<να ζεις την κάθε στιγμή>>... αλλά όντας άνθρωπος πολύ γρήγορα ξεχνάς -το μυαλό σου σε προδίδει- και αντί να ζεις το παρόν επιστρέφεις στο παρελθόν για να ζήσεις ξανά αυτή τη στιγμή -γιατί η καρδιά δεν προδίδει- ...Όμως ποτέ δεν είναι ίδια και μένεις κολλημένος στο παρελθόν μέχρι να χάσεις το ενδιαφέρον σου και να ξαναρχίσεις τον προγραμματισμό των μελλοντικών σου σχεδίων.
Οι στιγμές όμως δεν κοιτάνε τα σχέδιά σου, ούτε νοιάζονται για τις επιθυμίες σου... Όσο χάνεις το παρόν σου και αφήνεις τη ζωή σου να κυλά χωρίς να τη ζεις, δεν έχεις κανένα λόγο για τις στιγμές του μέλλοντος σου....

Θα θελα να ευχαριστήσω τη Zoifa για τη συμμετοχή της στο blog αυτό...Περιμένω κι άλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου